piektdiena, 2007. gada 14. decembris

Pirms diviem gadiem Krievijas diplomāta notriektais Valdis Āboliņš gandrīz pilnībā atguvis fizisko veselību, taču, izmantojot savu nelaimi, sācis nodarboties ar krāpniecību. Par viņa upuriem kļuvušas vairākas viesnīcas, dažas taksometru firmas, arī advokāta pakalpojumus jaunietis izmanto bez maksas, atsaucoties uz neesošu sponsoru, kurš segs izdevumus.

2001. gada 22. septembrī ap pulksten vienpadsmitiem vakarā Čiekurkalnā Āboliņu notrieca toreizējā Krievijas vēstniecības otrā sekretāra Mihaila Lažinceva vadītais auto. Pret diplomātu ierosināja krimināllietu, bet prokuratūra atzina, ka notikušajā vainīgs Āboliņš, kas ielu šķērsojis neatļautā vietā. Savukārt Lažincevs izmantoja diplomātiskās imunitātes priekšrocības un atteicās no alkohola testa, bet Āboliņam alkoholu asinīs nekonstatēja. Lažincevs jau ilgāku laiku nestrādā Latvijā.

Atveseļojas, pateicoties ziedojumiem

Cietušais vairākkārt vērsies Krievijas vēstniecībā, lūdzot kompensēt ārstēšanās izdevumus, taču saņēmis vien nedaudz vairāk par simts ASV dolāriem.

Pēc avārijas puisis pārvietojās ratiņkrēslā. Tā kā viņam nebija līdzekļu rehabilitācijai, viņš vāca ziedojumus. Piemēram, Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieki viņa ārstēšanai saziedoja 267 latus, vairākus simtus ziedoja Unibanka, dažādas firmas un privātpersonas. Pērnā gada februārī Āboliņš pavisam nejauši satika aktrisi Zani Daudziņu viņas mājas pagalmā. Jaunietis palūdza, lai palīdz viņam tikt pāri peļķei, un veikli izmantoja iespēju, lai pastāstītu par savu nelaimi. Rezultātā Āboliņš noskatījās komēdiju «Pēdējais kvēlais mīlnieks» un izrādes ienākumi tika ziedoti viņa rehabilitācijai sanatorijā.

Pēc ārstēšanās kursiem rehabilitācijas centrā puisis atlaba tiktāl, ka atguva spēju staigāt, atbalstoties vien uz koka spieķa.

Parāds vienai viesnīcai — 312 latu

«Fakta» rīcībā nonākusi informācija, ka Āboliņš pamanījies bez maksas izmantot vairāk nekā 15 viesnīcu pakalpojumus: ēdis, dzēris un gulējis par baltu velti. Viņa galvenā kārts ir invaliditātes apliecība un maģiskie vārdi: «Par visu samaksās sponsors.» Diemžēl mistiskais sponsors, kuru Valdis nosaucis par Armandu, parasti nav sazvanāms. Krāpnieks šādi rīkojies viesnīcās «Karavella», «Minhauzena Unda», «Daugavkrasti», «Man–tess», «Best», «Grīziņš», «Bergs», «Valmieras piens», «O.K.» un citās.

Kādu piektdienu arī viesnīcā «Kert» Rīgā klients Āboliņš, lūdzot naktsmājas, apgalvoja, ka pirmdien būs garantijas vēstule no sponsora, kurš samaksās par viesnīcas pakalpojumiem. «Viņš palika parādā 312 latus, summā ietilpst arī ēšana restorānā. Pirmdien Āboliņš aizbrauca pēc garantijas vēstules, un jau nākamajā dienā paziņoja, ka vēstules nav, jo sponsors atrodas ārzemēs. Trešdien viņš paziņoja, ka maksās skaidrā naudā, un aizbrauca. Jau ceturtdien sapratām, ka kaut kas nav kārtībā, apzinājām citas viesnīcas un uzzinājām, ka šādi gadījumi jau bijuši, proti, puisis ievācas viesnīcā, padzīvo un nemaksā. Āboliņš atbrauca tās pašas dienas vakarpusē, mēs izsaucām policiju, un viņu aizveda uz iecirkni, mēs uzrakstījām iesniegumu. Pēc tam ar elektronisko pastu izsūtījām brīdinājumu citām viesnīcām un saņēmām atbildi, ka viņš pabijis jau daudzās,» skaidro viesnīcas «Kert» direktore Vera Bagdasarova.

Policija nevar atrast krāpnieku

Ņemot vērā, ka Āboliņš neatsakās maksāt, krimināllietu pret viņu nevar ierosināt, šo problēmu iespējams nokārtot vienīgi civiltiesiskā kārtībā. Bagdasarova teic, ka pēc krāpnieka aizturēšanas noskaidrojušies arī citi viņa vieglas dzīves tīkojumi. «Konstatējām, ka cietušo vidū ir arī taksometru firmas un veikali, kuros viņš mēģinājis iegādāties preces ar pēcapmaksu. Uzzinājām, ka pagājušajā gadā viņš no kādas meitenes, kas līzingā bija paņēmusi mobilo telefonu, aizņēmās aparātu un norunāja milzu summu, un meitene par šīm sarunām maksāja. Viņa bija dāvinājusi viņam arī zelta gredzentiņus.«

Kad viesnīcas īpašniece izsauca policiju, krāpnieks sazinājās ar savu advokātu, un izrādījās, ka arī šos pakalpojumus Āboliņš neapmaksā un atsaucas uz sponsoru. Cietusī sazinājusies arī ar Āboliņa māti, taču māte par savu atvasi kādu laiku neko nav dzirdējusi. Arī policijai neizdevās krāpnieku atrast pēc viņa pieraksta vietas Aizkraukles rajona Pļaviņās. «Fakta» rīcībā gan ir informācija, ka pērnā gada nogalē Āboliņš bija pārcēlies uz dzīvi Rēzeknē.

Invalīda rīcība nepārsteidz

«Valdis Āboliņš pirms kāda gada vērsās bankā ar lūgumu ziedot viņa rehabilitācijai līdzekļus, viņš bija iesniedzis vēstuli, kurā aprakstīja savu situāciju. Izmantojām Latvijas Sarkanā Krusta starpniecību un atradām iespēju samaksāt par rehabilitācijas kursu Vaivaru rehabilitācijas centrā. Mums ir zināms, ka patlaban viņš savu invaliditāti izmanto negodīgiem mērķiem. Kad nauda rehabilitācijai jau bija pārskaitīta, viņš ar dažādām idejām vērsās pie mums, esmu runājis ar viņu personiski un sapratis, ka šim cilvēkam nepieciešama arī cita veida palīdzība. Cik zināms, atveseļošanās kurss Vaivaros viņam ir palīdzējis, bet acīmredzot uzlabojusies vienīgi fiziskā veselība. Ir grūti palīdzēt cilvēkam, kura izteikumi ir pretrunīgi. Pastāv bažas, vai tas, ko cilvēks saka un stāsta par citiem, atbilst patiesībai,» skaidro Latvijas Unibankas sabiedrisko attiecību vadītājs Haralds Burkovskis.

10 comments:

Anonīms teica...

Uz šita krāpnieka labāk neuzrauties un piesargāties no blēža. Labāk nepalīdziet viņam, melis pēdējais. Topa teksts par to, ka viņš ir itkā celtniecības firmas vadītājs, itka arhitekts. Ar paša spieķi pa galvu, lai ir mācība

Anonīms teica...

http://www.aktivs.org/zoom-disc.php?mainid=3578&tabula=sb_discus

Te var izlasit daudz ko interesantu pa šo "nabadzīti".

Anonīms teica...

Nolāpīts kretīns un viltvārdis! Ieraudzīšu, atradīšu visus zobus izārdīŠu šim urodam!!!!! Un ne jau tādēļ, ka tēlo klibiķi, bet gan par attieksmi, meliem un naudas izkrāpšanu!!
Pasaulē pilna slimiem, nelaimīgiem cilvēkiem, kam nepieciešama palīdzība, bet šis paņem un tā izkrāpj naudu, pretīgi pat atcerēties!! Esmu viens no šī radījuma upuriem!! Sargiet tēvi savas meitas un sievas un nelaižat šim urdam klāt!! IZVAROTĀJS UN KRĀPNIEKS!! Nedosiet ar labu, paņems ar varu un apmānot jūs tā, ka paši vien pēc laba laika atjēgsities, kas noticis!! Un tā klibošana un spieķītis atbalstam ir vien māns!! Valdis lieliski spēj pārvietoties arī bez tā, pats par to savām acīm pārliecinājos!! ŠIS KROPLIS IZVAROJA MANU DRAUDZENI!!! JA REDZAT SITAT NOST UZREIZ!!! vajadzētu savākties un izdauzīt visus zobus šim urodam un jo ātrāk, jo labāk!!!

Anonīms teica...

Kruti dzivo puisis maina bembjus vixinas iespejams bez tiesibam, jugla teika langstini keguma 52 foto instagrama valdins7

Anonīms teica...

Vislabāk piestāv apzīmējums - emocionālais manipulators. Būtu saprotams, ja pats dzīvotu trūcīgi un tiešām būtu nepieciešama palīdzība. Bet patiesībā braukā ar lepnu auto, lielās ar dārgiem dzērieniem,pērk dārgu apģērbu, nav jau žēl, bet paņem no tiem, kam pašiem neiet diez ko spīdoši, bet kuri notic un palīdz no sirds. un pateicībā vēl teiciens : Ko tu man devi...

Anonīms teica...

Mērķtiecīgi izvēlas neizteiksmīgas sievietes ar zemu pašapziņu, viegli ietekmējamas, kurām iegalvo, ka tieši viņa ir tā izredzētā un liktenīgā sieviete uz mūžu. Pieradina, ar viltu un psiholoģiski ietekmētas gatavas dot naudu, ņemt kredītus. Kad nu maksimālais ir izsmelts, atrod nākamo. Principā jau visi pieauguši cilvēki, pašas dod. Būs aitas, būs cirpēji.

Anonīms teica...

Varbūt kāda nākamā izlasīs un neuzķersies....

Anonīms teica...

Karaliskais Valda kaķis instagrammā the sofia8 kopā ar mīļoto Andu, vismaz kaķim arī grezna dzīve. Cerams, ka pēc tam nepametīs, kad apniks, kā ar iepriekšējiem dzīvniekiem.

Anonīms teica...

Komplektā vēl arī suns the_dog_jane

Anonīms teica...

Greznā dzīve turpinās jau kopā ar sieviņu, naudas izmānīšana arī, iespējams, Miera ielā 80, ja vēl nav izmesti par nemaksāšanu.